Menu




Current Affairs :- General Awareness Questions For IBPS Exam- Bank Po- Clerk- SBI jobs exam 2013- Based on budget 2013-14

General awareness questions for ibps po- ibps clerk exam- sbi clerk-probationary officers exam etc.  These questions are based on terms mentioned during budget 2013-14. Read these questions and grab knowledge

Question 1:-

What is total amount sanctioned for rural development 2013-14?



Ans-801.94 billion rupees


Question 2:-

What is the expected GDP growth for year 2013-14 by RBI?

Ans:- 5.5%

Question 3-
How much total budget expenditure estimated in 2013-14 by indian governemnt?

Ans:- 16.65 trillion rupees

Question 4-
How much amount education sector got in new budget of 2013-14?

Ans:- 65867 crore rupees,

Question 5-
Who announced setting up a new all -women's bank ?

Ans- P. Chidambaram

Question 6-
How much amount will be provided to public sector banks for capital infusion in 2013-14?

Ans-14000 crore Rupees

Question 7-
How much amount Health and Family Welfare Ministry had been allotted?

Ans-37330 crore rupees

Question 8-

What is full name of  Nasscom?

Ans:- National Association of Software and Services Companies


Question 9-
How much amount was allotted for food security bill in financial year 2013-14?

Ans- 10000 crore rupees



Did You Like This Post? If Yes Please Share With Your Friends
Do you Like this story..?

Get Free Email Updates Daily!

Follow us!

0 Give Feedback-Comment:

Post a Comment


Write your name And Email id also.
if You dont have gmail id use anonyms option . And write your name and email id

Free Home Delivery - No shipping Charges- Buy Books Online

Loading...
 
Top